Om oss

StädNord har växt snabbt till ett av dom mest anlitade städföretagen i västerbotten. Vårt största fokus ligger på service med hög kvallitet och nöjda kunder. Vi utför städuppdrag både privat och för företag i hela Västerbotten och Västernorrland.

StädNord erbjuder kvalitetstjänster till attraktiva priser för både företag och privatpersoner. Vi är professionella, noggranna och serviceinriktade. Vi är en modern och progressiv städfirma som i första hand bryr sig om sina uppdragsgivare, men även om sina anställda och om miljön. Vi har bl.a kollektivavtal med Almega.

Vi är inga ohyggliga prispressare eftersom lönedumpning och ett otillbörligt utnyttjande av arbetskraft oftast brukar ligga bakom detta. Men vi erbjuder attraktiva priser ändå.

Vi utför alla slags städtjänster: Kontorsstädning, butiksstädning, trappstädning, fönsterputsning samt lokalvård av alla sorters affärslokaler och offentliga utrymmen.

Vi hjälper även privatpersoner med städning av bostäder: Löpande hemstädning, storstädning, flyttstädning, visningsstädning med mera.

Välkommen att kontakta oss för offert på era uppdrag. Ni kan också maila, ringa eller boka online. Vi svarar snarast.

I korthet innebär det att vi har:

  • 100% nöjd kund garanti.
  • Utbildade medarbetare.
  • Miljövänliga produkter.
  • Ansvarsförsäkring.
  • Betalda skatter och arbetsgivaravgifter.
  • F-skatt och moms registrerade hos skatteverket.

RUT-avdrag

Så fungerar RUT-avdraget

Direktavdraget RUT ger dig 50% skattereduktion direkt vid köpet!

Vem kan utnyttja rutavdrag?

För det första måste du betala skatt i Sverige och du måste ha fyllt 18 år. Var du kommer ifrån har alltså ingen betydelse. Grunden är att du ska betala skatt för samtliga inkomster här (eller om du är begränsat skattskyldig men betalar enligt inkomstskattelagen). Sedan ska du naturligtvis ha betalat för en tjänst som är godkänd för avdrag.

Hur mycket kan du få i RUT-avdrag?

Sedan 1 januari 2016 kan du få max 25 000 kronor i RUT-avdrag av de 50 000 kronor av de RUT- och ROT-avdrag som kan göras per person och per år. RUT-avdrag för dig som vid årets ingång fyllt 65 år är max 50 000. Är ni två personer i hushållet kan ni alltså utnyttja bådas avdragsrätt och få 50 000 kronor i rutavdrag per år och familj. Kom ihåg att du aldrig kan få mer i RUT-avdrag än du betalar i slutgiltig skatt.

Vilka företag kan erbjuda RUT?

Om du anlitar en städfirma eller liknande måste företaget ha F-skattesedel för att erbjuda RUT. När arbetet sedan är utfört betalar du halva kostnaden för arbetet och företaget begär resterande kostnad från Skatteverket. Detta kommer du sedan kunna se i din deklaration.

Vilka arbeten ingår i RUT?

Skatteverket ger följande definition: ”Rutarbete ger rätt till skattereduktion förutsatt att det är sådant arbete som tillhör hushållsarbetets kärnområde om det utförs i en bostad.” Grunden är alltså att arbetet ska utföras i hemmet alternativt ditt fritidsboende.

Städning: All typ av städning som utförs i hemmet ingår – från flyttstädning, storstädning och veckostädning till fönsterputsning och uppsättning av gardiner etc. ingår i RUT.

Tvätt: Tvättning av kläder ingår också i rutavdraget om det sker i hemmet alternativt gemensam tvättstuga. Att lämna bort kläder till kemtvätt eller liknande är däremot inte avdragsgillt.

Barnpassning: Barnpassning i hemmet, eller i anslutning till hemmet, ingår i RUT. Hämtning och lämning på skola/förskola är också godkänt. Däremot kan du inte dra av kostnader för transporterna till och från skolan. Du kan heller inte dra av för aktiviteter som inte ingår i vanlig barnpassning. Om barnet exempelvis tränar en idrott eller har en musiklärare som kommer hem så är kostnaden inte godkänd för RUT.

Trädgårdsarbete: Du får rutavdrag för lättare trädgårdsarbeten såsom gräsklippning, snöskottning, lövkrattning och andra arbeten i trädgården. Krävs det någon form av specialkompetens, som att fälla träd, ingår det inte.

För mer information rekommenderar vi Skatteverkets sida om RUT.

Du kan också kontakta oss på StädNord så hjälper vi dig reda ut eventuella oklarheter. För att se vad de olika tjänsterna kostar efter rutavdrag kan du läsa vår prislista.

Kunder som redan upptäckt våra tjänster: